DEVOJKA S POMORANDŽAMA

DEVOJKA S POMORANDŽAMA

Justejn Gorder

Izdavač: Geopoetika

10%

+10%

za 3

Redovna cena: 561,00 din

Sa popustom i do: 454,41 din (ušteda: 106,59 din)

Kupi online,
pokupi u knjižari

Pronađi najbližu knjižaru

Roman o Georgu, petnaestogodšnjem dečaku, čiji se život u potpunosti menja kada dobija pismo od oca, koji je umro kad je dečak imao četiri godine. Uzbudljivo i zabavno pismo o misterioznoj devojci s pomorandžama, koje zajedno sa Georgom čitamo, zapravo je prelepa i dirljiva ljubavna priča. Kroz pitanja koja otac postavlja sinu, Gorder se i u ovoj knjizi bavi večitim pitanjima o nastanku sveta i čoveka, o tajni univerzuma. Devojka s pomorandžama je svojevrsna oda životu, priča o potrazi za pravom ljubavi i o hrabrosti da se u životu biraju oni teži putevi za postizanje ciljeva. I u ovom romanu, kao i u prethodnim, Gorder pokazuje da je majstor originalne kompozicije. Njegovo znanje i veština pisanja inspirišu čitaoce širom sveta da postavljaju pitanja i da razmišljaju o sebi i svom mestu u istoriji i svetu oko nas.

nav-id:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

A007785

978-86-7666-022-3

149 str.

Latinica

24. Februar 2010

Zorana

Neverovatna ljubavna priča koja je ispričana na potpuno originalan način. U pitanju je pismo oca koji piše svom sinu jer zna da će uskoro umreti. Njegov sin, međutim, pismo čita tek sa 15 godina. Pismo kao i cela knjiga je veoma dirljiva priča sa pregršt simbola, skrivenih značenja i isprepletenih osećanja dok opisuje život, izbor koji načinimo u toku života, pravoj ljubavi i na kraju smrti. Zamislićete se puno puta i odlutati u svojim mislima razmišljajući o situacijama koje ste upravo pročitali; da li bi ste izabrali da se rodite znajući da ćete jednoga dana, prerano i neželjeno, morati da napustite sve sto se voleli celog života. Kraj cele priče je onakav kakav i zaslužuju kako čitalac tako i njeni likovi.

31. Januar 2010

Oki

Ovo je priča o potrazi za pravom ljubavi i o hrabrosti da se ciljevi mogu postići biranjem težeg načina. Ova priča je ispričana od strane 15-ogodišnjeg Georga na čije razmišljanje su veliki uticaj imala pisma njegovog pokojnog oca koje nam on čita. Kroz ova pisma mi pratimo Georgovo odrastanje i njegove pokušaje da shvati identitet devojke sa pomorandžama.

07. Oktobar 2020

Svetlana

Ovo je sve samo na klasičan ljubavni roman. Ova knjiga je oda životu i svakom njegovom trenutku. Knjiga koju sam čitala natenane, što je meni sasvim nesvojstveno, jer knjige koje mi se svidjaju bukvalno progutam. I ne samo da je čitana polako, s uživanjem, nego sam se po nekoliko puta vraćala na već pročitano, iščitavajući iznova i iznova, nije mi se dalo da me ostavi tako brzo, posle samo 150 strana...

Artikli na akciji

665,00 din 565,25 din

999,00 din 639,36 din

599,00 din 383,36 din

2.263,00 din

1.587,97 din

Ušteda: 675,03 din

Od istog autora