Mračni koridori moći

Mračni koridori moći

Miša Đurković

Izdavač: Catena Mundi

Žanr: Domaći pisci, Sociologija, Politika

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.100,00 din

Cena i do: 891,00 din

Besplatna isporuka za korisnike

Dostupnost po knjižarama

Mračni koridori moći je prirodni i neizbežni nastavak čuvene knjige Miše Đurkovića Tamni koridori moći. Nastala osam godina kasnije, ona obrađuje mnoga druga polja u kojima je ispitivanje moći mnogo važnije od političkih teorija koje se obično koriste u javnosti – i ne pokazuju ništa od važnosti.

Autor se hrabro poduhvatio ispitivanja međunarodnih organizacija koje su u dobroj meri odredile sudbinu srpskog naroda u 20. veku. Među koricama knjige čitajte o odnosu masona i rimokatoličke crkve, agentima NKVD i Kominterne u kulturnom ratu za duše naroda, ali i o diktiranju pravosuđa na svetskom nivou.

Posebnu pažnju autor je posvetio procesima digitalizacije, koji su poslednjih godina vrtoglavo ubrzani. Najvažnija pitanja koja nove tehnologije postavljaju opasno su nepoznata u Srbiji. To, međutim, ne znači da neće presudno uticati na naš život već u nekoliko narednih godina. Jer, najvažniji problem u vezi sa njima nije da li će doći, već kako ćemo se odupreti novom, digitalnom totalitarizmu.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2021.

255

Ćirilica

Tvrd

21 cm

A246377

9788663431621

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora