Perioperativna medicina 2

Perioperativna medicina 2

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 6.600,00 din

Cena i do: 5.346,00 din

Besplatna isporuka za korisnike

Dostupnost po knjižarama

Izašla je iz štampe knjiga Perioperativna medicina 2, urednika prof. dr Nevene Kalezić, redovnog profesora medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, vanrednog člana Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva, specijaliste anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije i subspecijaliste medicine bola. I ova knjiga je, kao i prethodnih 7 istog urednika i autora, prihvaćena kao udžbenik za poslediplomsku i specijalističku nastavu na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ali iz njenih knjiga uče i studenti i lekari sa drugih univerziteta u Srbiji i zemljama u okruženju.

Nakon prvog dela, u kome smo se, kroz 27 poglavlja, upoznali sa osnovnim elementima procene operativnog rizika, kao i prevencije i lečenja mogućih komplikacija povezanih sa tim rizicima, evo još 40 poglavlja, sistematizovanih po organskihm sistemima. Svako poglavlje odnosi se na neku bolest, poremećaj, povredu, i to sagledano iz dva ugla: kada se pacijent operiše upravo zbog te bolesti ili kada je to komorbiditet u nekoj drugoj grani hirurgije. Prikazani su svi najvažniji aspekti perioperativnog lečenja takvih pacijenata: properativna priprema, hirurgija, anestezija, postoperativno i intenzivno lečenje.

Kao i u prvom delu, rukopis nije namenjen samo anesteziolozima i hirurzima, koji su neposredno i najviše involvirani u perioperativno lečenje, već širokom krugu zdravstvenih radnika koji su uključeni u lečenje ovih, posebno visoko rizičnih, pacijenata u bilo kom trenutku i segmentu. Imajući u vidu ovu potrebu/neophodnost multidisciplinarnog pristupa perioperativnom lečenju, u pisanju tekstova učestvovalo je preko 70 autora različitih medicinskih specijalnosti, najviše anesteziologa, ali i hirurga, internista, neurologa, pshijatara idr., sa idejom da se ova kompleksna i obimna materija približi čitaocima, u nadi da će to doprineti boljim ishodima lečenja pacijenata.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2021.

968

Latinica

Tvrd

25 cm

A244750

9788660611255

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare