Obrazovanje za održivi razvoj: Putokaz za obrazovanje mladih

Obrazovanje za održivi razvoj: Putokaz za obrazovanje mladih

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.320,00 din

Cena i do: 1.069,20 din

Besplatna isporuka za korisnike

Dostupnost po knjižarama

Monografija Obrazovanje za održivi razvoj – Putokaz za obrazovanje mladih posvećena je tumačenju obrazovanja kao preduslova za postizanje održivog razvoja i najvažnijeg sredstva za efikasno upravljanje i razvoj društva, s ciljem obezbeđivanja kvalitetnijeg obrazovanja u oblasti ekonomije, životne sredine i socijalnih veština, prvenstveno mladih.

Važni konstituent održivog razvoja jeste anticipacija buduće škole, koja je prošla kroz različite reforme. U svetlu održivog razvoja, porodica je „nosilac i naslednik moralnih obrazaca i društvenih vrednosti“. Posebnu pažnju autori posvećuju obrazovanju odraslih, na osnovu brzog tehnološkog razvoja, ekonomskih i političkih promena.

Od posebnog je značaja insistiranje autora da je obrazovanje za održivi razvoj društveno uslovljeno.

– Prof. dr Tiodor Rosić

Monografiju Obrazovanje za održivi razvoj napisali su kompetentni i iskusni autori, koji su se dugo bavili obrazovanjem, i još uvek se aktivno njime bave i učestvuju u tom poslu. Pored toga, vrednost i značaj knjige je i u tome što obrazovanju pristupaju metodološki drugačije u odnosu na dosadašnje pristupe: obrazovanje vezuju za održivi razvoj, kao imperativ pred kojim se nalazi savremeno društvo. Na taj način otvaraju sasvim novu perspektivu obrazovanju, što je vredan i koristan putokaz za mlade, pred kojima se nalazi nužnost obrazovanja.

– Prof. dr Zoran Njegovan

Autori polaze od činjenice da su savremene tendencije razvoja zemalja tržišne privrede pokazale da se obrazovanje i stvaranje ljudskih resursa nalaze u samom vrhu prioriteta globalnih, nacionalnih strategija i politika socijalnog, ekonomskog i tehničkog napretka.

Monografija je rezultat višegodišnjeg iskustva, želja i napora autora da svoja empirijska saznanja i stručna znanja iz ove kompleksne oblasti pretoče u knjigu, koja može poslužiti svima onima koji se interesuju za obrazovanje, pre svega obrazovanje mladih, posmatrajući iz više uglova: sociološkog, ekonomskog, kulturološkog, tradicionalnog, savremenog, andragoškog i drugog.

– Prof. dr Nebojša P. Stefanović
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2021.

288

Ćirilica

Mek

24 cm

A241658

9788651927266

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare