Nijedne žene sin
Facebook Share Twitter Share

Nijedne žene sin

Frank Buis

Izdavač: Vaganar

Žanr: Drama

10%

10%

za 3

Cena: 1.276,00 din

Cena i do: 1.033,56 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.034,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Nijedne žene sin je polifoni roman koji donosi priču o neverovatnom nasilju i zlu koje je glavna junakinja Roz proživela, ispričanu iz ugla različitih osoba. Čitajući o tim događajima, koji su surovi i mučni, ne možemo da se otmemo utisku o izuzetnom daru pisca da nam te događaje prikaže na jedan sasvim poseban, čak poetičan način, kako bismo lakše uspeli da se izborimo sa količinom šoka koji kod nas izazivaju.

Buisov roman pripoveda nam strašnu priču, u kojoj nalazimo stari zamak u šumi, u njemu jednu četrnaestogodišnju devojčicu koju je siromašni otac prodao kako bi mogao da prehrani svoje preostale četiri ćerke, gazdu zamka koji se tokom priče pretvara u čudovište nad čijom sudbinom bdi njegova majka kao stara veštica, a tu su i otac devojčice, koga izjeda kajanje zbog prodaje ćerke, duševna bolnica u koju ne zatvaraju samo umobolne, čudna žena koja je u nju zatvorena zbog ubistva sopstvenog deteta, kao i jedan ništa manje važan crkvenjak. A u središtu svega toga je jedan sveštenik koji postaje, zahvaljujući sveskama koje su dospele u njegove ruke, svedok strašne priče koju je zapisala glavna junakinja.

Nijedne žene sin je težak, mučan i potresan, ali i dubok, poetičan i hrabar roman, posle koga nijedan čitalac više neće biti isti. To je roman koji nam pokazuje koliko je velika i čudesna moć reči, moć književnosti.

– Doc. dr Nikola Bjelić 
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2021.

264

Latinica

Mek

20 cm

A241189

9788690238620

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora