Miraž

Miraž

Mladen Đorđević

Izdavač: Spin Press

Žanr: Domaći pisci, Fantastika, Horor

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 891,00 din

Cena i do: 721,71 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 722,00 din

Besplatna isporuka za korisnike

Dostupnost po knjižarama

Pustinja ima nekoliko lica, on – nijedno

Godine 1980. uveliko bukti rat između Libije i Čada. Jedno nomadsko pleme zaustavilo se u pograničnom pojasu ne bi li prenoćilo pred nadolazećom pustinjskom olujom. Kada je ona protutnjala, ostavila je iza sebe prizor stravičnog pokolja.
Prebacivanje odgovornosti za zločin među zaraćenim zemljama privuklo je pažnju stranim državama, koje su odlučile da iza zatvorenih vrata sprovedu istragu o tome. Novinari iz Jugoslavije, SAD-a, Japana, Italije, Engleske i SSSR-a odlaze u daleke pustinjske predele ne bi li otkrili šta se zaista desilo.

Surovi ambijent, put bez povratka i psihološki teror sa kakvim nisu ni mogli da zamisle da će se susresti sastrugaće im telesne fasade i prikazati im pravo značenje ogoljenih duša. U pustinji je istina samo jedna, i ona glasi: smrt.

,,Nesvakidašnja tema u izvrsnoj izvedbi: povratak na početak osamdesetih, sa pričom koja se zbiva u egzotičnim predelima Afrike kao svojevrsni spoj motiva iz dobrih akciono-špijunskih, naučnofantastičnih i horor filmova. Miraž zaista proleće kao fatamorgana pred očima opčinjenog čitaoca. Roman kakav dosad nismo imali u našoj žanrovskoj književnosti!“ –  Goran Skrobonja

„Bili su sami i kada su zajedno. Pustinja ih je istovremeno i dozivala i opominjala da se vrate natrag. U njenom srcu otkriće tajnu – simbol strave i užasa nema lice. Sablast bez imena bila je žedna njihove krvi i ta žeđ je bila neutoljiva. Neke će slike biti naslikane strahom, a neke će biti mnogo više od nestvarnog miraža. Džon Mek Tirnan bi po ovom romanu snimio sjajan film!“ – Miloš Petković
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2021.

214

Latinica

Tvrd

21 cm

A235639

9788692088940

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora