Noć knjige 9 – 11. jun 2023.

Magister militum
Facebook Share Twitter Share

Magister militum

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.815,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 1.470,00 din

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Magister Militum je roman istorijske fantastike koji čitaoca, ne samo radnjom, već i rečeničnim sklopovima i korišćenom arhaičnom terminologijom koja živopisno dočarava prohujala vremena, vodi u daleku prošlost.

To je priča o dva mlada plemića, Arhangelu i Konstantinu koji napuštaju svoj nehajni život u Konstantinopolju i kreću put Srbije, sa željom da postanu vitezovi i bore se protiv Agarena. Još u vizantijskoj prestonici zagonetni Đenovljanin vrbuje ih za tajni viteški red Vučje oko.

Na dvoru Arhangelovog oca Svaruna kompletira se kvaternitet glavnih protagonista. Devojka Rujna, otkupljena robinja plemenitog porekla iz skomračke trupe, a u zamku kefalije Svaruna Konstantin sreće Anu, Arhangelovu sestru, zaručenu za oholog Lazara Musića, najopasnijeg viteza među srpskim ratnicima.

Konstantin napušta Svarunov zamak i odlazi u oblast Brankovića, ali se po vejavici izgubi i završi na Magliću kao sluga mračnog, demonskog viteza, koji nije niko drugi nego sam Magister militum (najviši čin u vizantijskoj vojsci iz doba Justinijana) i predvodnik viteškog reda Vučje oko.

Jedne olujne noći u zamku Zvečan polažu zakletvu reda, a sve se peripetije razrešavaju u samoj Kosovskoj bici, iz koje se malo ko vratio živ.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2021.

467

Latinica

Mek

14x20 cm

A235376

9788680996233

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora