Besplatna isporuka za porudžbine iz Srbije.

Izgubljeni u školi: zašto nam deca s poteškoćama klize niz prste i kako im možemo pomoći

Izgubljeni u školi: zašto nam deca s poteškoćama klize niz prste i kako im možemo pomoći

Ros Grin

Izdavač: Publik Praktikum

Žanr: Psihologija, Popularna psihologija, Za roditelje

+10%

za 3

10%

Redovna cena: 1.100,00 din

Sa popustom i do: 891,00 din (ušteda: 209,00 din)

Od istaknutog lekara, pionira u radu sa decom s bihevioralnim poteškoćama i autora proslavljenog dela Eksplozivno dete, stiže nam potpuno nov pristup razumevanju i pomaganju ovoj deci, ali i preobražaju školske discipline.

Česti odlasci kod direktora. Kazne. Udaljavanja sa nastave. Isključenja. Ovo su uobičajeni alati za disciplinovanje dece koja ne poštuju školska pravila i imaju poteškoća da se slože s drugarima; kao da ne poštuju autoritet niti ih zanima učenje i ometaju ostale u usvajanju znanja. Ali postoji veliki problem s ovim strategijama: nemaju pozitivan uticaj na većinu ovakvih učenika. Vreme je za promenu pravca. Doktor Ros V. Grin predstavlja nam inovativnu, jasnu i praktičnu alternativu. Oslanjajući se na istraživanja neuronauka, dr Grin nudi novi koncept za razumevanje poteškoća dece s bihevioralnim problemima i objašnjava zašto je tradicionalna disciplina neefikasna kada se suoči s ovim izazovom. Ističe da su deca dobra ako to mogu i odgovorno tvrdi da ona ne traže pažnju, nisu manipulativna, ne iskušavaju naše strpljenje, ne stavljaju nas pred svršen čin, niti su nemotivisana, već jednostavno nisu sposobna da se ponašaju u skladu sa situacijom. A kada odrasli spoznaju prave uzroke problematičnog ponašanja i počnu da uče decu tim veštinama onako kako ih ona mogu razumeti, postižu se neverovatni rezultati: deca prevazilaze prepreke; smanjuju se nezadovoljstvo i bes vaspitača, roditelja i školskih drugara; učenici bolje uče i bolje se osećaju.

U ovoj knjizi dr Grin opisuje kako njegov isprobani pristup zasnovan na dokazima, koji se zove „Zajedničko rešavanje problema”, može pomoći deci u školi.

Njegova živa, zanimljiva priča sadrži i:
  • Alate za prepoznavanje okidača i nerazvijenih sposobnosti koje izazivaju problematično ponašanje.
  • Precizna uputstva kako radikalno popraviti odnos sa decom – uz mnogo primera koji pokazuju kako se to radi.
  • Dijalozi, pitanja i odgovori, i priča koja se provlači kroz celu knjigu – o jednom detetu s bihevioralnim poteškoćama, njegovim nastavnicima, roditeljima i disciplini u školi.
  • Praktična uputstva za uspešno planiranje i saradnju predavača, roditelja, školskog sistema i dece.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

2021.

270

Latinica

Mek

23 cm

A235100

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

319,00 din 258,39 din

699,00 din 534,74 din

390,01 din 315,91 din

1.408,01 din

1.109,04 din

Ušteda: 298,97 din