Tamburaške priče iz davnina
Facebook Share Twitter Share

Tamburaške priče iz davnina

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 13.200,00 din

Cena i do: 10.692,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Naštimavani su oni vekovima, kroz krv svojih predaka.

Mnogi su pokušali da ih raštimavaju, ali se oni nisu dali. Učili su oni i note i postajali svetski priznati muzičari i kompozitori na svim kontinentima. Širili su taj tamburaški melos gde god su stigli i bili su uvažavani od Kanade i Amerike, pa preko Pariza, Beča...i duž čitave kugle zemaljske. Svirali su oni carevima i kraljevima, krunisanim glavama, od cara Viljema, pa preko Franca Ferdinanda do Tita... ali i svetski poznatim glumcima, pevačima, milijarderima...svetskom džet setu. I nisu se obrukali, ni njih i njihova rodna mesta, ali ni nas, koji se ponosimo njima.

Stali su rame uz rame sa sportistima, književnicima, glumcima, slikarima i ostalim velikanim koji su širili kulturu i tradiciju jednog podneblja širom planete. Bilo ih je Roma, Bunjevaca, Hrvata, Mađara, Rumuna, Slovaka, Nemaca, Srba... bilo ih je „crnih“ i „belih“, hriščana i muslimana, protestanata i jevreja... bilo ih je poštenih i onih malo manje, koji su svirali dobro i malo lošije, ali svi su oni podjednako bitni i važni za svoju profesiju. Negovali su tamburašku muziku vekovima i ostali verni tom melosu. Sačuvali su od zaborava dosta starih melodija i pesama i otvorili jedno novo poglavlje kulturne baštine ovih prostora. Upisali su sebe u istoriju muzike.

Kroz ovu knjigu želim da im odam poštovanje i priznanje za sve ono što su uradili na tom polju, ali takođe i da ostavim trajnu zabelešku nekim budućim generacijama, na svu tu Gospodu Tamburaše i njihove „bande“, kroz ove „Tamburaške priče iz davnina“.

– Autor
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2020.

722

Ćirilica

Tvrd

30 cm

A232616

9788692067532

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora