Nova normala u kineskoj ekonomiji

Nova normala u kineskoj ekonomiji

Grupa autora

Izdavač: Čigoja

Žanr: Biznis i ekonomija

+10%

za 3

10%

Redovna cena: 990,00 din

Sa popustom i do: 801,90 din (ušteda: 188,10 din)

Priredilo Odeljenje za ekonomiju kineske Akademije društvenih nauka.

U cilju obuhvatnog i temeljnog razumevanja teorije „nove normale“, koju je osmislio kineski predsednik i generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Si Đinping, Odeljenje za ekonomiju Kineske akademije društvenih nauka je 17. decembra 2014. godine organizovalo međunarodni simpozijum o privrednom razvoju Kine pod nazivom „Nova normala kineske ekonomije: brzina, struktura i dinamika privrednog rasta“. Ekonomisti iz zemlje i sveta su na ovoj konferenciji razmatrali nove pravce privrednog restrukturiranja Kine i novu dinamiku rasta kineske privrede, razmenjujući mišljenja i iznoseći predloge o promeni paradigme makroekonomske kontrole u Kini.

Na simpozijumu koji su organizovali Biro za međunarodnu saradnju i Institut za ekonomsku demografiju i ekonomiju rada učestvovalo je preko dvadeset renomiranih naučnika iz SAD, Velike Britanije, Republike Koreje i Kine. Među istaknutim izlagačima bili su zamenik direktora Centra za istraživanje razvoja Državnog saveta Kine Liju Šiđin, profesor Korejskog univerziteta Kvanho Šin, viši ekonomista Međunarodnog monetarnog fonda Sun Tao, viši savetnik u Kineskom centru za ekonomiju i poslovanje pri istraživačkom centru Conference Board Hari S. Vu, viši ekonomista kancelarije Svetske banke u Kini Karlis Smits, zamenik glavnog ekonomiste Azijske razvojne banke Džuang Đudžung, strateški direktor investicione banke China International Capital Corporation Huang Haidžou, glavni ekonomista Kraljevske banke Škotske u Kini Luj Kaž, direktor Kineskog instituta za raspodelu dohotka pri Pedagoškom univerzitetu u Beiđingu Li Ši, direktor Instituta za ekonomiju i poslovno upravljanje pri Univerzitetu za finansije i ekonomiju Jugoistočne Kine Gan Li, prodekan Nacionalnog fakulteta za razvoj pri Pekinškom univerzitetu Huang Jiping, potpredsednik i član Kineske akademije društvenih nauka Li Jang, potpredsednik i član Kineske akademije društvenih nauka Cai Fang, direktor Biroa za međunarodnu saradnju Kineske akademije društvenih nauka Vang Lei, članovi Kineske akademije društvenih nauka Džang Džuojuen i Vang Tungsan, zamenik direktora Ekonomskog instituta Kineske akademije društvenih nauka Džang Ping, upravnik Odeljenja za ekonomiju Kineske akademije društvenih nauka Džang Sijaođing, kao i direktor Džang Đuvei, naučni savetnik Du Jang i viši naučni saradnik Lu Jang sa Instituta za ekonomsku demografiju i ekonomiju rada pri Kineskoj akademiji društvenih nauka.

Oslanjajući se na relevantne teorije i globalna iskustva u oblasti privrednog rasta, inostrani i domaći eksperti su sistematično i sveobuhvatno izložili i analizirali manifestacije i implikacije nove normale u kineskoj i globalnoj ekonomiji. Analizirali su i osnove realne ekonomije i pravce budućeg privrednog razvoja u kontekstu brzine, strukture i dinamike ekonomskog rasta. Povrh toga, obezbedili su veliku količinu podataka i korisne smernice za preciznije predviđanje trendova u kineskoj ekonomiji, stratešku primenu maksime Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, koja glasi „spoznati novu normalu, prilagoditi se novoj normali i predvoditi novu normalu“, kao i za temeljno istraživanje relevantnih oblasti.

Ova knjiga predstavlja izbor iz izlaganja sa simpozijuma pošto iz više razloga nije bilo moguće obuhvatiti sva predavanja koja su ovom prilikom održana. Pored toga, zbog strukturnih zahteva publikacije tekstovi nisu dati u redosledu kojim su izlagani.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

2020.

266

Ćirilica

Mek

21 cm

A230833

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

660,00 din 535,00 din

550,00 din 446,00 din

550,00 din 446,00 din

1.760,00 din

1.427,00 din

Ušteda: 333,00 din

Od istog autora