NLO nad Balkanom
Facebook Share Twitter Share

NLO nad Balkanom

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 599,01 din

Cena i do: 485,20 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Knjiga NLO nad Balkanom je hrabar pokušaj da se istraži misterija i fenomen pojave NLO nad prostorima Balkana i kroz istoriju civilizacije.

Dragan Vujičić, reporter „Novosti“ dobitnik je mnogih novinarskih nagrada (između ostalog Autor godine izdavačke kuće Odbrana za 2020. za knjigu priča Zrno rata) u ovom uzbudljivom poblicističkom delu uspeo je da napravi svojevrsnu hroniku fenomena pojave „letećih tanjira“ nad nebom SFRJ skoro osam decenija unazad, pa do danas.

Pišući ovu knjigu „zaronio“ je duboko u Arhive bivše JNA i osim „papira“ pronašao je i visoke oficire i naučnike bivše vojske koji prvi put javno, bez zazora, govore o tom vremenu i svojim iskustvima.

Prvi put pojavljuju se autentična svedočanstva o temama kao na primer „Lov Josipa Broza na NLO“, kome je pristustvovao iz Vile Galeb u Herceg Novom 1975. i niz drugih sličnih „incidenata“ o kojima pričaju učesnici pod imenom u prezimenom.

Zaboravljeno je, ali je istina, da je NLO bio tema na novinskim stupcima u SFRJ praktično do 60-tih godina. O tome su polemisali najveći naučnici Jugoslavije na podjednako žustar način kako se danas polemiše o temama koje se tiču raspada zemlje ili Kovid krize. Delom , ovo je hronika i o tom vremenu.

Građanski rat u regionu potisnuo je temu na margine ali NLO se pojavljivao i uznemiravao i sve zaraćene vojske u nesretnom ratu uključujući u UNPROFOR što je do sada bila neistražena tema.

Jedan od najintresantnijih delova ove publicističke studije je odnos Nikole Tesle prema temi koji je o postojanju vanzemaljske inteligencije govorio u mnogo navrata tokom najplodnijeg dela svoje karijere a najmanje tri puta je predstavljao svoje ideje i projekte letelica na „vanzemljski pogon“.

U knjizi se skida i veo tajne i sa Nacističkog programa letećih tanjira i po prvi put piše se o ulozi Marije Oršić, ideologa mističnih Tula u Trećem rajhu i naučnoj zajednici nacista.

Albert Anštajn, Karl Jung, Robert Openhajmer, Karl Sejgan, samo su neki od junaka ove knjige uz kolege iz Rusije, akademika Kaznačajeva i raketnog konstruktora Korovljeva, koji su o NLO govorili kao činjenici.

Knjiga je izuzetno kvalitetno prelomljena i izdvaja se i vizuelnim izgledom.

Čita se u dahu...
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2020.

256

Ćirilica

Mek

22x22 cm

A230055

9788674462829

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora