Facebook Share Twitter Share

Medvedgrad

15%

10%

za 3

Cena: 1.099,00 din

Cena i do: 840,74 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 841,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Od autora bestselera Čovek po imenu Uve.

Roman po kojem je snimljena hit serija TV mreže HBO.

Priča o malom gradu, velikim snovima i ceni koju smo spremni da platimo da bismo ih ostvarili.

Pobeda na juniorskom prvenstvu u hokeju i nije nešto naročito značajno, ali za stanovnike Medvedgrada je od životne važnosti. Njihov gradić, skrajnut u divljini, propada. Proždiru ga nezaposlenost i sve gušća šuma. Ali ta pobeda mogla bi privući pažnju investitora, a država bi možda finansirala program za sportske talente koji bi trenirali u prirodi van gradske vreve. Da i ne govorimo šta bi takva pobeda značila Amatu, žgoljavom tinejdžeru kog ne tretiraju kao potpunog gubitnika jedino kad je na ledu. Ili Kevinu, mladom hokejašu kojem bi pobeda omogućila budućnost u NHL ligi. I Peteru, požrtvovanom menadžeru tima čiju je profesionalnu hokejašku karijeru okončala tragedija.

Isprva, deluje da mladi tim može ostvariti snove svih stanovnika Medvedgrada. Ali one pijane noći u kojoj se slavila buduća odlučujuća pobeda momaka, nešto se dogodilo između Kevina i Peterove ćerke. Nešto što će promeniti sve. Padaju optužbe koje se, poput krugova na vodi, šire na ceo grad, ne štedeći nijednog stanovnika. Ono što je za jedne čin izdaje, za druge je pitanje odanosti. I sve će se sručiti na jednog mladića koji će smoći hrabrost da kaže istinu, ma koliko ona bila nepoželjna.

U pitanju je budućnost grada. Niko ne sme ostati po strani ili ćutati. Čiju stranu ćete vi odabrati?

Medvedgrad je priča o maloj zajednici koju ujedinjuje nada, o tajni koja će je razoriti i o hrabrosti pojedinca da se usprotivi većini. Ovom pričom o gradiću skrivenom u šumi Bakman nam je razotkrio čitav svet.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

20. novembar 2020.

448

Latinica

Mek

13x20 cm

A227439

9788652139743

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

13. avgust 2022.

Dijana Čop Nešić

''Grad se budi rano kao i svakog dana jer mala mesta moraju dati sebi prednosti kako bi se izborila za svoje mesto u svetu '' ''Mama je imala običaj ćerki da kaže-nikada ne veruj ljudima koji u životu nemaju nešto što vole sasvim nekontrolisano'' ''Postoji jasna razlika izmedju neke dece i neke druge dece u tome da li neka od njih žive u kućama gde para može da ponestane, kao i u tome koliko su godina imala kada su to shvatila'' Ovo je vrlo dirljiva i krajnje majstorski napisana knjiga. Jedini razlog zašto sam je malo duže čitala je moja bolešljiva ljubav prema zimi, zimskim predelima, severu i detaljima istog, pa sam htela da upijem svaki momenat ispisane reči , a neke rečenice čitala po nekoliko puta, onda izlazila na potkrovlje da posmatram nebo i da se nadjem na jednom ovako posebnom mestu koje je za mene, san snova. Drugi čitaju zimske knjige zimi, meni je baš trebala ovo leto

Od istog autora