Facebook Share Twitter Share

Moralistički fragmenti

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.100,00 din

Cena i do: 891,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Treće, izmenjeno izdanje čuvene knjige Mila Lompara Moralistički fragmenti.

Ovo je zanimljivo komponovana knjiga kraćih eseja koji su posvećeni naizgled udaljenim temama. Tri najduža otkrivaju nam ključnu perspektivu knjige: čini je duh moralista, njen angažman u polju nacionalnih vrednosti i antropološka sumnja u čovekove mogućnosti. 

Moralistički fragmenti su knjiga kojom je Milo Lompar, još 2007. godine, iskoračio iz užih okvira struke i oglasio se povodom širih društveno-kulturnih pitanja. Fragmenti su odmah naišli na negativan odjek u redovima drugosrbijanaca. Među prvima, negativno ju je vrednovao Ivan Čolović na sajtu „Peščanik“, a potom i mnogi drugi. Međutim, vrednost knjige zapravo je samo rasla. Već posle dve godine, 2009. objavljeno je drugo izdanje, koje je takođe vrlo brzo rasprodato.

Jedan deo ideja i zapažanja, kojima se rukovodio u ovoj knjizi, Lompar je presudno razvio u čuvenom Duhu samoporicanja, čije prvo izdanje se pojavilo 2011. godine. Zbog izvanrednog odjeka koji je knjiga imala tada, a ima ga i skoro deset godina kasnije, Moralistički fragmenti su ostali nekako u senci. Neopravdano, u svakom slučaju.

Jer, tematski opseg ove knjige širi je od Duha samoporicanja. Za razliku od njega, ovde su obuhvaćene i teme koje nisu vezane samo za lokalnu, srpsku situaciju. Autor obuhvata i neke figure iz svetske istorije i književnosti, kreće se i kroz pozorište, likovne umetnosti, filozofiju, a pojedini fragmaneti su i čisto književni – napisani i komponovani kao pripovedni eseji.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2020.

208

Ćirilica

Tvrd

21 cm

A226298

9788663431362

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora