Facebook Share Twitter Share

Veliko putovanje 2: Zabranjena planina

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.287,00 din

Cena i do: 1.042,47 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

Iako zvanično pripada žanru naučne-fantastike, roman je pre svega avantura smeštena u divljinama zabačene planete naseljene nomadskim narodima tu pristiglim pre nove ere.

Ovim romanom, a u okviru izdavačke kuće Spin Press iz Niša, započinje edicija „Fantazija“, koja ima za cilj da objedini najvrednija domaća izdanja iz oblasti epske i naučne fantastike, proširena vrednim knjigama drugih žanrova koji tek na momente koketiraju sa izmaštanim bićima i pojavama. Priču oko ove edicije započeli su pisci i drugovi Miloš Petković i Goran Tokić.

Roman ima šiveni povez i mapu u boji.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2020.

432

Latinica

Tvrd

21 cm

A222290

9788692088919

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

20. septembar 2020.

Vladan Stojićević

Zabranjena planina je nastavak putovanja ruskog profesora Nikolaja, genetičara i idealiste. Na planeti Alt23 profesor je upoznao skoro pa savršeno društveno uređenje ljudi koji u skladu sa prirodom i pomalo primitivnim načinom života uživaju u svim blagodetima Nove Zemlje. Međutim iako deluje sve idealno profesora muče ograničenja koja su postavila viša bića. Zajedno sa prijateljem Martinom on kreće na put prepun opasnosti kako bi otklonio blokade koje je nova ljudska civilizacija prihvatila. Međutim taj put postaje i njegova samospoznaja. Prijateljstvo ateiste i vernika biva stavljeno na test. Snagom volje prijatelji, iako različitih shvatanja po pitanju religije, ali u biti humanisti, menjaju percepciju na savremeni svet u njihovim zamislima. Goci je na zanimljiv način postavio vrhove koje ljudska civilizacija mora savladati kako bi opstala ne samo na zamišljenoj planeti, već i sada u realnom vremenu. Visina koju moramo savladati je u našim srcima,a najveća borba je u našoj glavi.