Sajamski dani od 15. do 31. oktobra

Višejezični leksikon pravnih i ekonomskih pojmova jezika koji se govore u AP Vojvodini

Višejezični leksikon pravnih i ekonomskih pojmova jezika koji se govore u AP Vojvodini

Grupa autora

Izdavač: Udruženje stalnih sudskih prevodilaca i tumača Srbije

Žanr: Rečnici, Domaći pisci, Biznis i ekonomija, Pravo

10%

10%

za 3

Cena: 990,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 802,00 din

Dostupnost po knjižarama

Višejezični leksikon jezika nacionalnih zajednica i manjina u AP Vojvodini – III tom Višejezičnog leksikona pravnih i ekonomskih termina, za sudske tumače/prevodioce i ostale nepravne struke, obuhvata jezike nacionalnih zajednica i manjina u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, koji nisu sadržani u prethodna dva toma: bunjevački, romski, rumunski, rusinski, slovački i češki jezik.

Prvi tom objedinjava odrednice objašnjene na srpskom jeziku prevedene na engleski, nemački, italijanski, grčki, mađarski i ruski jezik. Drugi tom, zamišljen kao Vodič kroz pravne sisteme regiona, sadrži pojmove prevedene prema jezičkoj normi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Severnoj Makedoniji.

Ovaj treći tom po prvi put objedinjuje jezike nacionalih manjina i romski jer je praksa pokazala da i za jezike koji nisu u službenoj upotrebi, poput rumunskog, rusinskog i slovačkog (izuzev mađarskog, hrvatskog i sl. iz prethodnih tomova) i za jezike koji se fakultativno izučavaju u više opština, postoji opravdana potreba, naročito u sudskoprevodilačkom radu, dokumentima u administrativnoj upotrebi i tekstovima iz oblasti prava i ekonomije.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2020.

134

Ćirilica

16 cm

A219454

9788681188040

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare