IDENTITET NEUSPEŠNOG UČENIKA

IDENTITET NEUSPEŠNOG UČENIKA

Nikoleta Gutvajn , Vladimir Džinović

Izdavač: Institut za pedagoška istraživanja

10%

+10%

za 3

Redovna cena: 1.644,50 din

Sa popustom i do: 1.332,05 din (ušteda: 312,46 din)

Kupi online,
pokupi u knjižari

Pronađi najbližu knjižaru

Monografija pod nazivom „Identitet neuspešnog učenika“ predstavlja plodnu sintezu i najiscrpniju elaboraciju dveju značajnih tema kojima su se autori, dr Nikoleta Gutvajn i dr Vladimir Džinović, kontinuirano bavili duži niz godina - školskog neuspeha ikonstruktivističkog pristupa u psihologiji i pedagogiji. Autori donose jedinstveni, inovativni i plodonosni pogled na fenomen školskog neuspeha, posmatrajući ga kao nešto što učenici kao osobe čine, a ne kao nešto što im se događa.

– Prof. dr Dušan Stojnov, Filozofski fakultet u Beogradu (iz recenzije)

Autori preispituju tradicionalne koncepcije ljudske subjektivnosti i ustaljeno „razumevanje” školskog neuspeha zalažući se za jedno drugačije viđenje školskog neuspeha koje zahteva usredsređenost na razumevanje per spektive učenika i ponašanja sa stanovišta logike osobe, koja se ponaša u kontekstu društvenih odnosa koji se ostvaruju u školi. Rukopis ima sveobuhvatan pristup u tumačenju identiteta neuspešnog učenika i može biti dobar vodič za unapređivanje kvaliteta školovanja mladih. Prof. dr Olivera Knežević-Florić, Filozofski fakultet u Novom Sadu (iz recenzije)

Ova knjiga predstavljaće nezaobilazan referentni okvir za buduća istraživanja fenomena neušpesnosti u oblasti psihologije ličnosti, pedagoške psihologije i školske pedagogije. Autori kompetentno razmatraju ključne teorijske koncepcije i istraživačke nalaze, ali i prikazuju sopstvena empirijska istraživanja čiji rezultati imaju značajne implikacije za vaspitnoobrazovnu praksu. Pisana je jasnim i razumljivim jezikom, stilski odmereno i inspirativno.

– Prof. dr Vera Spasenović, Filozofski fakultet u Beogradu (iz recenzije)

nav-id:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A211299

245

Latinica

Mek

24 cm

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

265,00 din 225,25 din

1.000,00 din 810,00 din

187,00 din 134,64 din

1.452,00 din

1.169,89 din

Ušteda: 282,11 din