Sajamski dani od 15. do 31. oktobra

Gledajmo se u oči

Grigorije Durić

Izdavač: Vukotić media

Žanr: Autobiografije i biografije, Publicistika, Domaći pisci, Religija i mitologija, Teologija

20%

za 6

10%

Cena: 850,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 612,00 din

Dostupnost po knjižarama

Knjiga „Gledajmo se u oči“ svojevrsna je autobiografija vladike Grigorija.

Kroz jedan opširan intervju, on daje odgovore na pitanja o svom životu, odrastanju, ljubavi prema veri, odnosima sa patrijarhom Pavlom, episkopima, ali i o trenutku u kojem se nalazi srpski narod, o položaju crkve, njenom odnosu sa državom, neophodnom pomirenju sa komšijama, odbrani Kosova…

Vladika Grigorije ima mnoge talente i uloge: on je monah i episkop, teolog i pisac, obdaren je za sport, politički i poslovno je pronicljiv, ima razvijenu socijalnu inteligenciju i talenat za prijateljstvo.

„Dobar borac prima udarce i pobeđuje“ – jedan je od životnih principa vladike Grigorija. U ovoj knjizi otkriva kako se borio sa mnogim udarcima, kako je pobeđivao i zašto može sve koji su se našli na tom putu pozvati da se gledaju u oči. 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2019.

216

Ćirilica

21 cm

A202713

9788681510087

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

22. Novembar 2019

Sima Ćosin

Ni u jednoj knjizi do sada pročitanoj, nisam toliko puta naišao na reč: ljubav, kao u knjizi vladike Grigorija, Gledajmo se u oči. Naravno, govori se o ljubavi prema čoveku kao ljudskom biću, i ljubavi prema Gospodu. U svojim besedama Otac Grigorije pokreće mnoge teme: o Isusu, o slobodi, o miru, miru u nama samima i društvu u kojem živimo, o odnosima među ljudima, o političkim zbivanjima, i svemu onome što nam zadati život donosi.Verujem da sadržina knjige Gledajmo se u oči, ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. Vladika Grigorije navodi svog čitaoca na razmišljanje i preispitivanje: On pokazuje pravi, dobar put, a taj put je čovekoljublje.Imajući u vidu sve međuhrišćanske i sve međureligijske ratove, davnašnje i sadašnje, nameće se pitanje: da li je čovek sposoban i voljan da voli bližnjega svoga kao samoga sebe.

Od istog autora