Vodič kroz pravne sisteme regiona: višejezični leksikon pravnih i ekonomskih pojmova
Facebook Share Twitter Share

Vodič kroz pravne sisteme regiona: višejezični leksikon pravnih i ekonomskih pojmova

10%

10%

za 3

Cena: 1.144,00 din

Cena i do: 926,64 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 927,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

„Drugi deo Višejezičnog leksikona je zamišljen kao Vodič kroz pravne sisteme regiona. Ne samo da bismo olakšali kretanje naših ljudi kroz zemlje nastale nakon raspada SFRJ; ne samo da bismo mladim kolegama ukazali da se mi mnogo bolje razumemo nego što se to želi priznati; ne samo zarad poštovanja svih ljudskih prava i prava na jezik i ne samo radi regionalnog umrežavanja; već i da bismo pokazali da je struka iznad politike. Ideju da zajedno kreiramo bazu najfrekventnijih pojmova i fraza i time postavimo temelj za unapređenje kvaliteta prevoda pravnih i administrativnih tekstova podržale su kolege, reprezentativna strukovna udruženja i naučni krugovi iz regiona. Vodič je plod zajedničkog rada i zalaganja svih nas pobrojanih u impresumu.

Svesni činjenice da znatan broj sudskih prevodilaca i tumača nisu pravnici po zanimanju, a pritom su svakodnevno deo pravosudnog sistema, u drugom delu priručnika naći ćete ukratko prikazane pravne sisteme zemalja regiona, kao i njihovo funkcionisanje u segmentu koji se tiče javnih isprava koje u pravni sistem Republike Srbije (i ostalih zemalja) ulaze iz inostranstva i imaju za svrhu određeni vid primene u Republici Srbiji (i drugim zemljama) odnosno domaćih javnih isprava koje su rezultat rada državnih organa, organizacija s poverenim vršenjem javnih ovlašćenja ili drugih subjekata prava, čija je svrha primena u inostranstvu. U cilju lakšeg snalaženja u pravnim sistemima drugih zemalja, korisnicima našeg Vodiča na usluzi su shematski prikazi organizacije i nadležnosti sudova po zemljama regiona (izloženih po redosledu kolona u terminološkoj bazi).

Imajući u vidu koliko je u nekim zemljama česta upotreba akronima u tekstovima pravne i administrativne prirode, u trećem delu naći ćete spisak skraćenica koje su u najčešćoj upotrebi u zemljama na čijem su jeziku pobrojane.“

– reč urednika

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2019.

230

Ćirilica

16 cm

A189109

9788681188026

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare