S one bande moje gore
Facebook Share Twitter Share

S one bande moje gore

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.210,00 din

Cena i do: 980,10 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

Ovo je priča o običnoj crnogorskoj ženi, smeštena u periodu pred Drugi svetski rat i sam njegov početak.

Velika, Milica, Bose, Jovanka i Ilinka samo su neki od likova preko kojih se prati sudbina tog doba. Međusobno su uvezani nizom sporednih likova koji ih poput mreže sudbinski objedinjuju i na njih se nadovezuju.

Ovo je priča o ženi koja svesno prepušta pijedestal muškarcu, nezavisno da li je to njen muž, otac, brat ili sin. O ženi koja je od rođenja naučena da je njen zadatak da rodi, odgaji i stvori glavu kuće i domaćina koji je dovoljno jak da iznese teret ratova, nažalost, tako čestih na ovim prostorima.

To može samo jednako jaka žena, svesna da nije ugrožena time što to čini već da je to jedini model po kome ona opstaje u ulozi, majke, žene, kćerke i sestre. To je njena misija koju ne bira po svojoj volji već joj se nameće kroz pokolenja, prostorno i vremenom u kome se zatekla.

Ovo je knjiga koja se dotiče tradicije, običajnog prava koje je iznad onog ispisanog slovom zakona. Pokušava da pokaže kako je život sa ove i sa one bande iste gore sasvim drugačiji iako se mnogima, posebno onima sa strane, čini isti. To što ih deli zapravo je šav koji ih zauvek spaja, ali i opominje na mnoge nepomirljivosti koje su obično osobene samo onim ljudima kojima je svako svakome neki rod, opet preko nekog trećeg. Gde se sve zna i gde je čovek više svačiji nego svoj. A žena tek senka takvog čoveka…

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2019.

297

Latinica

Mek

21 cm

A210358

9788690070404

Prosečna ocena

5

(2)
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0

17. januar 2020.

Marija Nikcevic

Predivna, topla i slikovita knjiga ispricana kroz prizmu zenskih likova u periodu izmedju 2 rata u Crnoj Gori. Na jedinstven i nesvakidasnji nacin docarava posebnu klimu i citaoca vraca u neko drugo vreme...Najiskrenija preporuka!

28. septembar 2019.

Ivana Mitrovic

Predivna knjiga, predivna! Svojevrstan omaz Crnogorskoj sceri, sestri, zeni I majci. Sve vrijeme drzi paznju, iscekivanje, sjetu i milost citaoca ka likovima. Nisam je ispustala iz ruku dok sam je procitala, jedva cekam nastavak.

Od istog autora