Život i doba Malog Groma

Bil Brajson

Izdavač: Laguna

Žanr: Autobiografije i biografije, Publicistika, Komedije, E-knjige

50%

Cena u knjižarama: 999,00 din

Cena i do: 499,50 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 500,00 din

Besplatna isporuka za korisnike

Dostupnost po knjižarama

Putovanja kroz moje detinjstvo.

Iz pera jednog od najomiljenijih svetskih pisaca i autora bestselera New York Timesa, ovo je živo, nostalgično i urnebesno prisećanje na odrastanje pedesetih godina dvadesetog veka.

Bil Brajson je rođen usred američkog veka – 1951, usred Sjedinjenih Država – u De Mojnu, u državi Ajova, usred najveće generacije u američkoj istoriji –bejbi-bum generacije. Kao jedan od najboljih i najzabavnijih živih pisaca, on je u savršenom položaju da prebira po svojim sećanjima na detinjstvo kako bi izvukao na svetlo dana memoarsko čisto zlato. Poput miliona svojih vršnjaka, Bil Brajson je odrastao kao superjunak u svom izmaštanom svetu: trčao je po kući i komšiluku u starom fudbalskom dresu sa nacrtanom munjom i sa peškirom oko vrata koji mu je služio kao plašt, jednim skokom preskakao visoke zgrade i pobeđivao zlotvore (i morone) – u svojoj glavi – kao Mali Grom.

Koristeći tu ličnost kao odskočnu dasku, Bil Brajson rekonstruiše život sopstvene porodice i rodnog grada – život koji nam je potpuno poznat, a ujedno dalek i nedokučiv kao da je u drugoj galaksiji. Bilo je to, podseća nas on, srećno vreme kad su automobili, televizori i kućni uređaji (da ne pominjemo nuklearno oružje) iz godine u godinu bili sve veći i sve brojniji, a DDT, cigarete i radioaktivne padavine posle atomskih proba u atmosferi smatrali su se neškodljivim, pa čak korisnim po ljude.

Topla i grohotno smešna, puna njegovih jedinstvenih, savršenih zapažanja, knjiga Život i doba Malog Groma čudesna je koliko i sve druge koje je Bil Brajson napisao. Opčiniće svakog ko je bio mlad.

„Izuzetno smešno (ne za kikot već za cerekanje sve dok vam se ne zaplače).“ Daily Telegraph 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

14. decembar 2018.

328

Latinica

Mek

13x20 cm

A181605

9788652131778

Prosečna ocena

4

(1)
5
0
4
1
3
0
2
0
1
0

24. Januar 2019

Vesna Martinovic

Mozda mi malo nedostaje Brajsonovog sarkazma i crnog humora u ovoj knjizi...ali opet knjiga je licnija nego ostale, ima vise topline i nekako je meksi Brajson sa humorom...svakako za preporuku

Od istog autora