Prijava|Registracija|Pomoć
delfi
delfi knjizare
korpa
želje
KnjigeStrane knjigeMuzikaFilmoviVideo igreGiftUdžbeniciVestiAkcijeKnjižare
domaca zimnica gastronomsko blago srbije

DOMAĆA ZIMNICA: GASTRONOMSKO BLAGO SRBIJE

Nebojša Vuković, Tatjana Martić

Žanrovi: Domaći pisci, Hrana i piće

Izdavač: Mladinska knjiga

Broj strana: 656
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd
Format: 22 cm
Godina izdanja: 2018.
ID: A181082
Opis
Slane i slatke zimnice, sokovi, sirupi, kompoti...

Uz knjigu „Domaća zimnica“ kuva se s uživanjem jer je ova knjiga mnogo više od zbirke recepata. Ona nas vraća u detinjstvo i budi najlepša sećanja na prijatnu toplinu bakine kuhinje. Spremanje zimnice je lepa porodična tradicija, jer to nije samo hrana već je to ljubav i vreme koje posvetite porodici.

U ovoj knjizi pronaći ćete preko 500 tradicionalnih, zaboravljenih, modernih, proverenih i oprobanih recepata za pripremu slane, kisele i slatke zimnice tokom cele godine, ali i jela koja se od nje prave. Od krastavčića, cvekle, karfiola i ljutih papričica do pekmeza, kompota i likera. Tu su i mnogobrojni domaćinski saveti kao i kulinarski trikovi za pripremu zdrave hrane, bez aditiva i konzervansa. Ova knjiga može da bude savršen poklon po kome će vas sigurno pamtiti!

Sadržaj:
  • Tehnike pripreme
  • Slane zimnice (ajvar, marinirano povrće, sosovi, sušeno povrće, sušeno i zamrznuto testo, turšija, zamrznuto povrće)
  • Zimnica od mesa
  • Slatke zimnice (marmelade, pekmezi, džemovi, slatko, kandirano voće, sušenje voća u kućnim uslovima, zamrznuto voće, domaći sokovi, kompoti i sirupi)
  • Likeri
  • Terminologija
Domaćinski savet: Poželjno je da sirće i šećer rastvorite pre dodavanja u ljutenicu da bi se sve lakše sjedinilo i dobilo autentičan ukus.

Zanimljivosti: Devet meseci je potrebno da bi se dobila kvalitetna pršuta. Za to vreme meso u debelim delovima gubi oko 3%, a u tankim oko 35% od svoje mase.

Tajni sastojak vrhunskog slatka: ROZETLA (pelargonium graveolens) u narodu je poznata kao mirisna muškatla od davnina je nezaobilazni sastojak finih kompota, pekmeza, slatka i kolača. Listovima rozetle aromatizovali su se čak i vina i rakije, kao i fini likeri. 

0/1000
5 - 2 = 5, 3, 8, 4


ZatvoriPošalji
Od istog autora
Kupci ovog artikla kupili su i
pite peciva i testafarmabakine kucne tajneposna predjela i jela
Cena: 231.00 din
207.90 din
Cena: 949.00 din
806.65 din
Grupa autora
Cena: 3590.00 din
Iz istog žanra
sluzbaostrva ljubavijalova jesenringispil - jubilarno izdanje
Cena: 699.00 din
594.15 din
Cena: 599.00 din
509.15 din
Cena: 799.00 din
679.15 din
artikal cena
Cena: 6990.01 din
Rasprodato
artikal cena

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.