Facebook Share Twitter Share

Čitač leševa

15%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.199,00 din

Cena i do: 917,24 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

Od autora romana Pisareva kći.

Najbolji istorijski roman u Španiji 2012. godine

Mrtvi uvek odaju svoje ubice.

U Kini u srednjem veku, samo najoštroumnije sudije su uspevale da dobiju titulu „čitača leševa“. Oni su pripadali eliti forenzičkih sudija koji su i po cenu sopstvenog života imali zadatak da nijedan zločin, koliko god nerešiv izgledao, ne ostane nekažnjen. Ci Sung je bio prvi među njima.

Nadahnut istorijskom ličnošću, Garido priča izuzetnu priču o mladiću skromnog porekla, čija će ga ljubav prema naukama, strast i odlučnost odvesti sa posla grobara na Poljima smrti u Linanu na prestižnu Akademiju Ming. Ci Sung će postati jedan od najboljih učenika i svojim pionirskim metodama koje će pokazati veliki uspeh izazvaće veliku zavist kolega. Iako primoran da se krije kao begunac, pobudiće ljubopitljivost samog cara. Ubrzo će ga pozvati da učestvuje u istrazi nekoliko okrutnih zločina koji prete da unište carski dvor.

Ovo je izuzetno uzbudljiv istorijski triler sa obiljem istorijskih detalja u kome častoljublje i mržnja idu ruku podruku sa ljubavlju i smrću u egzotičnoj i raskošnoj srednjovekovnoj Kini.

„Roman koji se čita u dahu, odlično zamišljen, brižno istraživan, neverovatno detaljan i izuzetno uzbudljiv.“ Radio Onda Cero

Kategorija:

Godina izdanja:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

10. decembar 2012

978-86-521-1071-1

564

Latinica

Mek

13x20 cm

A070072

9788652110711

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

30. maj 2016.

Djudjamudja

Moram priznati da sam neko vreme razmisljala da li uopste da zapocnem sa citanjem ove knjige - pitala sam se kakav moze da bude roman cija se radnja odvija u XIII veku Kini, a ciji autor je Spanac?! E pa, moze da bude fenomenalan! Mesavina trilera i istorijskog romana, prilicno morbidnog naslova, knjiga koju necete ispustiti iz ruku dok je ne procitate do kraja!

Od istog autora