Gota planina
Facebook Share Twitter Share

Gota planina

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 825,00 din

Cena i do: 668,25 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

„Fantastično je samo sredstvo da se realno oštrije i jasnije izrazi.“- Erih Koš

Treća knjiga trilogije “Baš Čelik” po motivima srpskih narodnih pripovedaka i epskih pesama Pretkosovskog i Kosovskog ciklusa zaokružuje sudbinsko putešestvije carevića Plamena, Svastike i njihovih pratilaca, koji su im se zakleli na vernost, u potrazi za otetom princezom Svetlanom, kćerkom kralja Jezergrada Svetlogora (sa kojima su se čitaoci upoznali u prvom i drugom tomu trilogije – mitološkim romanima “Jezergrad” i “Svarožnici“.
U „Gota planini“, krajnjem odredištu devetoro zakletih, raspliću se sudbine mitskih likova u večitoj borbi između svetlosti i tame, dobra i zla, života i smrti. Provodeći čitaoca kroz „kojekakva čudesa“ u prethodna dva toma, Stamenković nas uobličenom mišlju, sigurnom rukom i veštim perom dovodi do Gota planine, njegovog zamka ni na nebu, ni na zemlji, u kom se odigrava završni čin herojskog poduhvata oslobađanja princeze, kroz čiji spasenje se zapravo spasava svet, sloboda i sam – život.

Ova trilogija odličan je savremeni odgovor na iskonsku ljudsku potrebu i težnju da sagleda suštinu postojanja koja je, uprkos svekolikom napretku, još uvek prekrivena velom tajne.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2017.

340

Ćirilica

Mek

20 cm

A160361

9788680996011

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora