Komplet Neale Donald Walsh, Augustin Aurelije
Facebook Share Twitter Share

Komplet Neale Donald Walsh, Augustin Aurelije

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 999,00 din

Cena i do: 809,19 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Bog sutrašnjiice

Čovječanstvo samo što nije stvorilo novi oblik duhovnosti. Nova će Duhovnost ljudima omogućiti izražavanje prirodne sklonosti prema Božanskom, a da nitko ne bude kriv zbog načina na koji je izražava, a da nitko nikoga ne ubija zbog toga. Kada čovječanstvo prihvati Novu Duhovnost, ona će, dakako, promijeniti sve. A danas je upravo to potrebno.

U ovoj je knjizi zapisano čudesno pretkazanje. Ono potječe iz čudesnog izvora. Autor Neale Donald Walsch kaže da dolazi izravno od Boga. Vjerovali vi u to ili ne, teško ćete se oduprijeti nevjerojatnoj i dubokoj viziji naše bliske budućnosti.

„Bog sutrašnjice“ doslovce kaže da će čovječanstvo uskoro ponovno stvoriti vlastito iskustvo Boga i da će ono naposljetku iscijeliti iskustvo čovjeka o čovjeku. Možete se složiti ili ne složiti sa sadržajem ove knjige, ali nikada nećete zaboraviti da ste je pročitali.

Sve velike istine počinju kao bogohuljenje.
Došao je trenutak da iskušate svoja najsvetija uvjerenja.
Ako uskoro ne iskušate svoja uvjerenja, Ona će iskušati vas.
Ova knjiga želi biti izazovna.
Ova je knjiga napisana da bi spasila svijet.

Neale Donald Walsch je napisao petnaest knjiga; utemeljio je neprofitnu Zakladu Razgovori s Bogom, kao i Ekipu Čovječanstva, (Humanity’s Team), temeljnog svjetskog pokreta kojemu je cilj pripomoći u stvaranju novoga oblika duhovnosti na Zemlji.

Protiv laži

Rasprava Protiv laži (Contra mendacium) djelo je zrelih godina Aurelija Augustina, i završni spis o problemu kojem je teorijsku mjerodavnost dao svojom ranijom monografijom naslovljenom O laži (De mendacio). Druga se rasprava od prve razlikuje u podosta. Prva je nastala povodom egzegetičkog spora po pitanju optužbe za laž na nekim mjestima iz Staroga zavjeta (Sarin smijeh, Jakovljevo pretvaranje i neposlušnost egipatskih babica) i izvedena je strogo teorijski, po uzoru na rasprave iz filozofije morala. Druga je rasprava nastala, moglo bi se reći, pastoralnim povodom: u odgovor na praksu nekih katolika, zagovornika laži kao sredstva za otkrivanje krivovjernika i za borbu protiv njih. U njoj se Augustin ne bavi teorijom laži, ne definira je, ne opisuje joj vrste niti ih moralno vrednuje. Ne, cilj mu je da pokaže kako je moralno neprihvatljivo ponašanje nekih katolika koji, da bi razotkrivali krivovjernike i borili se protiv njih, upotrebljavaju njihovu taktiku u posezanju za laži kao sredstvu branjenja vlastite vjere. Augustin pokazuje da je laž u pitanjima vjere najgora od svih laži, te cijelu knjigu obilježava nastojanje da katolike uvjeri u nemoralnost svake taktike zasnovane na laži, što raspravi, u odnosu na onu prvu, daje drukčiju strukturu, stil i ton.

Sinan Gudžević 

Kategorija:

Pismo:

Povez:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

Latinica

Mek

A159417

9788685369223

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora