Facebook Share Twitter Share

Danas je sreda

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 699,00 din

Cena i do: 566,19 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Preuzevši na sebe obavezu da brine o ostarelom ocu, obolelom od Parkinsonove bolesti, junak romana dobija priliku za još jedan, poslednji pogled u njegovu dušu. Tokom zajedničkih šetnji po Zemunskom keju i malih kućnih razgovora, otac počinje da govori o delovima sopstvene prošlosti koji su njegovom sinu bili malo poznati.
Iz žrtve Rezolucije Informbiroa, kako ga je sin oduvek zamišljao, otac se u njegovim očima preobražava u posleratnog komunističkog dželata, što baca novo svetlo i na dotadašnji život njihove porodice.
David Albahari se u ovom romanu, možda i najintimnijem još od Mamca i Cinka, bespoštedno obračunava sa svakodnevicom jedne bolesti i s pitanjima da li se bolest i sreća mogu zaslužiti i mogu li zločini da se ponište ili da zastare. 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2017.

155

Latinica

Mek

14.5 x 20.5 cm

A156741

9788677025274

Prosečna ocena

5

(3)
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0

17. jun 2020.

Aurora D.

Jasno, duboko, duhovito, zanimljivo, prijatno...Dokaz (i ohrabrenje za mnoge sigurna sam) da za sjajnu knjigu nisu neophodni dramaticni zapleti i raspleti. Knjiga koju mozete citati na plazi u svrhu opustanja a koja ce vam pokrenuti mnoga pitanja o sebi i svetu na nenapadan nacin.

26. decembar 2018.

neimenovano

Koncizno, jasno u dahu. Nismo svi isti, nekom je trenutak u rečeničnom detalju možda nikad izgovorenom teži, tišina, potom knjiga teče nekim piščevim tokom, novi kolorit i opet težina. Da, svakako komentar jeste od pomoći!David Albahari jeste nesvakidašnji pisac. Jednostavnost njegovog izraza je genijalnost duše i uma koji su uskladjeni.Hvala Vam

14. januar 2018.

strasnamera

Stvarno je Albahari majstor reči. Tako lako je ispričao priču o ocu mučitelju i žrtvi, a istovremeno bolesniku od Parkinsonove i isleđivanje čitavog tog slučaja, da je bukvalno bez ikakve gorčine i muke gutaš...dok ti se na kraju ne nakupe sve emocije i počneš da plačeš. Svaka mu čast!

Od istog autora