Ludvig van Mocart
Facebook Share Twitter Share

Ludvig van Mocart

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 750,00 din

Cena i do: 607,50 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 608,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ludvig van Mocart? Ne, nije greška. Najnoviji roman Vesne Aleksić govori nam o dvojici velikana Volfgangu Amadeusu Mocartu i Ludvigu van Betovenu. O njima su već ispričane mnoge priče, a u ovom romanu autorka je na osnovu stvarnih događaja iz života Mocarta i Betovena izmaštala priču o njihovim detinjstvima, muzičkim karijerama i jedinom susretu.
Teorija da temelji najvažnijih životnih snova bivaju postavljeni u detinjstvu, ovim romanom je potvrđena. I kako je rekao kompozitor Rihard Vagner, izučavajući njihove živote u potrazi za različitostima koje su ih učinile jedinstvenim „obojica su bili detinjasti do kraja svojih života”. U ovom romanu životi ova dva muzička giganta predstavljeni su veoma neobično, kroz priče njih samih i ljudi iz njihovog najbližeg okruženja, ali i veliki Albert Ajnštajn je imao šta da kaže.
Ako već znate sve o životu Mocarta i Betovena, u ovoj knjizi nećete saznati ništa novo, ali sve što budete pročitali, oduševiće vas. Ako ne znate mnogo o njihovim životima, saznaćete što-šta i svakako ćete biti oduševljeni.
Uz ovaj neverovatan roman Vesne Aleksić, uživaćete i u ilustracijama Darka Grkinića, koje će vas barem malo vratiti u vreme s kraja XVIII i početka XIX veka. 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2016.

156

Ćirilica

Tvrd

21 cm

A147394

9788660896584

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

11. novembar 2017.

Slobodan

Druga nagrada za stariji uzrast pripala je knjigama \"Ludvig van Mocart\" Vesne Aleksić i \"Ovčarsko-kablarska bajka\" Raše Popova. Sve pomenute knjige su izdanje čačanske \"Pčelice\". Isti broj poena osvojile su i knjige \"Volim te Sandra, ako nije problem\" Zorana Božovića u izdanju Zavoda za udžbenike i Lagunina \"Nemanjići dva orla\" Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića.

Od istog autora