Facebook Share Twitter Share

Bliznakinje sa Hajgejta

Odri Nifeneger

Izdavač: Laguna

Žanr: Drama

15%

10%

za 3

Cena: 899,00 din

Cena i do: 687,74 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 688,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

„Izvanredni likovi ovom romanu zasigurno će obezbediti dug boravak na listama bestselera.“
Telegraph

„Jedinstveni likovi i majstorski opisi Londona kakvog ga samo možete poželeti čine ovu knjigu domišljatom i veoma šarmantnom.“
Daily Mail

Šest godina posle vrtoglavog uspeha Vremeplovčeve žene, Odri Nifeneger vraća se sa izuzetnim i nezaboravnim romanom, koji počinje pismom čiji će sadržaj izmeniti sudbine glavnih junaka. Džulija i Valentina Pul su pomalo neobične dvadesetpetogodišnje Amerikanke naizgled nezainteresovane za studiranje, traženje posla, ili za bilo šta izvan njihovog ušuškanog doma u čikaškom predgrađu. Jednog jutra primiće pismo od advokata koji ih obaveštava da je Elspet Noblin, njihova tetka koju nikada nisu upoznale, preminula i ostavila im svoj stan u Londonu. Ipak, postoje dva uslova da ostvare pravo na nasledstvo: da u kući žive najmanje godinu dana pre nego što odluče da je prodaju i da njihovi roditelji nikada ne uđu u kuću.

Devojke se sele u Elspetin stan, koji se graniči s grobljem Hajgejt. Shvataju da su stanari te zgrade čudni: Martin, genijalni, šarmantni sastavljač ukrštenica, pati od teškog oblika opsesivno-kompulzivnog poremećaja; Marajke, Martinova posvećena ali zarobljena žena; Robert, Elspetin neuhvatljivi ljubavnik, istoričar groblja. Kako devojke bivaju uvučene u napete živote tetkinih suseda, tako otkrivaju da je mnogo šta živo na Hajgejtu, uključujući – možda – njihovu tetku, koja kao da ne može da ostavi svoj stari stan i život za sobom.

Ovo je roman koji ispreda čarobnu priču o ljubavi i identitetu, o tajnama i sestrinstvu, i o istrajnosti života – čak i nakon smrti.

Kategorija:

Godina izdanja:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

30. jun 2011

978-86-521-0522-9

421

Latinica

Mek

13x20 cm

A001634

9788652105229

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

21. avgust 2011.

Ana Jovanović

Dobivši pismo od tetke za koju nisu ni znale Džulija i Valentina, da bi ispoštovale tetkin testament, odlaze u London na godinu dana. I od tada njhovi životi počinju da se menjaju. Žive u tetkinom stanu, pored mističnog groblja i čudnih suseda i svakim danom postaju svesne da se, iako su identične bliznakinje, potpuno razlikuju. Njihovom potpunom razdvajanju doprineće pojava tetkinog duha, otkrivanje starih porodičnih tajni i tragična ljubav. Mistična i krajnje neobična priča o porodici, greškama, pogrešnim odlukama i tajnama koje nije trebalo skrivati...

Od istog autora