Facebook Share Twitter Share

Život

15%

10%

za 3

Cena: 1.149,00 din

Cena i do: 878,99 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 879,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Kit Ričards je s Rolingstounsima stvorio rifove, stihove i pesme koje su uzbudile ceo svet. Više od četiri decenije on je živeo pravim rokenrol životom: stavljao glavu na panj kad god je to želeo, govorio otvoreno šta misli, i prolazio s tim onako kako to nikome pre njega nije polazilo za rukom.

Sada nam konačno on sam priča o svom životu izloženom unakrsnom uraganu. A kakav je to samo život. Slušao je opsesivno ploče Čaka Berija i Madija Votersa za vreme svog detinjstva u Kentu. Naučio je da svira gitaru i osnovao bend s Mikom Džegerom i Brajanom Džounsom. Usledila je prvobitna slava i uspeh Rolingstounsa kao grupe nevaljalaca. Zloglasna hapšenja zbog droge u njegovoj kući Redlands i potom niz sukoba s nervoznim establišmentom stvorili su trajnu sliku odmetnika i narodnog junaka. Stvarao je besmrtne rifove kao one u pesmama „Jumpin’ Jack Flash“, „Street Fighting Man“ i „Honky Tonk Women“. Zaljubio se u Anitu Palenberg, a onda je umro Brajan Džouns. Bio je poreski izgnanik u Francuskoj, odlazio na divlje turneje po Americi i sticao sve veću slavu, upadao u sve veću izolaciju i narkomaniju. Zaljubio se u Pati Hensen. Otuđio se od Mika Džegera, da bi se potom s njim pomirio. Brak, porodica, solo albumi, grupa X-Pensive Winos i put kom se kraj ne nazire.

Glasom jedinstveno i intimno ličnim, razoružavajuće iskreno, što je oduvek i bilo karakteristično za njega, Kit Ričards nam iznosi važnu životnu priču našeg doba, nesputanu, neustrašivu i istinitu.

„Zabavno... ludiranje kroz život čoveka koji je osetio sva uživanja, koji se ničega nije odricao, a nikada nije platio za to.“
Dejvid Remnik, New Yorker

„Sveobuhvatni izveštaj o tome kako izgleda biti jedna od najšmekerskijih rok zvezda na svetu.“
Kevin Felon, Atlantic

Kategorija:

Godina izdanja:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

30. jun 2011

978-86-521-0758-2

585

Latinica

Mek

13x20 cm

A001633

9788652107582

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

16. jul 2011.

Branislava Stanković

Kit Ričards živa legenda svetske scene u svojoj biografiji na kojoj bi mu mnogi pozavideli je iskreno i bez ikakvih skrivanja i predrasuda ispričao svoj život u kome će svi poklonici Rolling Stounsa i muzike uopšte saznati ,ne samo o njegovom životu od detinjstva(kada nije imao novaca za slatkiše)i kako je slušao radio Luksemburg i Elvisa,već i kako su nastajali najveći hitovi,kako je upoznao Mika i družio se sa Lenonom,kako su Stonsi bili napoželjni u vreme Niksonove kampanje. Svetske turneje, problemi sa drogom, porodična tragedija, sve u svemu nezaboravno putovanje uz biografiju ovog svakako jednog od najznačajnijeg muzičara 20 veka.