Facebook Share Twitter Share

Konstantinovo raskršće

15%

10%

za 3

Cena: 999,00 din

Cena i do: 764,24 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Prema legendi, klinovi kojima je Isus Hristos bio prikovan za krst nestali su nakon Njegovog vaskrsenja. Jedan je umetnut kao deo u kruni, drugi je stavljen na vrh koplja, a treći je pretopljen u sečivo mača... Onaj ko bude imao u posedu ove tri stvari zavladaće svetom. Ista legenda kaže da se treća sveta relikvija nalazi na Balkanu, na jugu zemlje koju potresa građanski rat, u gradu gde je rođen Konstantin Veliki.

U proleće 1939. Hajnrih Himler poklonio je Adolfu Hitleru mapu sa ucrtanih šest pravaca u kojima bi trebalo da se kreću istraživanja drevne arijevske prošlosti.Jedan od tih pravaca pokazivao je na Srbiju.Pet godina kasnije, u Nišu, oficir SS Hajnrih Kan uspeva da pronađe lokaciju mesta koje krije tajne velikog rimskog imperatora. Mač za kojim Hitler toliko žudi nalazi se ispod temelja antičkog Naisa, u zbirci oružja označenoj kao Konstantinovo raskršće.

Ali na putu koji Kan treba da pređe, isprečiće se dvojica ljudi: zagonetni četnički major Nemanja Lukić i komandant odbrane grada – bavarski plemić Oto fon Fen. U isto vreme, pored bombi koje saveznici bacaju sa neba, Niš potresa serija stravičnih ubistava...

U ludilu rata, to naizgled nikog ne uzbuđuje, ali jedna drevna reč može se čuti kako je tiho izgovaraju vojnici na mrtvoj straži, ta reč je VAMPIR. U noći kada saveznički bombarderi budu zapalili nebo iznad Niša, nedokučiva žudnja odvešće u podzemlje one koji nemaju šta da izgube. U mrak, gde sijaju oči boje purpura, ka mestu gde se seku granice dva sveta, ka Konstantinovom raskršću.

www.konstantinovoraskrsce.com

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2009.

265

Latinica

Mek

13x20 cm

A001051

9788652101634

Prosečna ocena

5

(7)
5
7
4
0
3
0
2
0
1
0

16. februar 2010.

Milica Petrović-Micko

Konačno knjiga domaćeg autora koja može da se pročita u jednom dahu, a onda da se pročita ponovo. Nisam ljubitelj domaćih knjiga, ali sada jedva čekam novu Stojiljkovićevu knjigu. Nadam se da će nastaviti u istom stilu.

10. februar 2010.

Tamara Mihailović

Sinoć pročitah ovu knjigu... i dok su utisci još sveži mogu da kažem sam VRH!!!! Ovakvu fantastiku sa naših prostora još nisam upoznala!! Ideja je odlična a jezik tako pitak i lagan da vas vuče sve dublje i dalje u radnju. Uzbuđenje i misterija su stalno u vazduhu, a razrešenje.... pa videćete smi!!

09. februar 2010.

Vesna Ćirković

Ne volim da čitam knjige domaćih autora i nisam se povela za tim da je autor dobirnik i prestižne nagrade, ali mi se knjiga veoma dopala kao i sama ideja da se napiše triler koji se odigrava na našem podneblju i da je sve odlično ukomponovano sa temom Drugog svetskog rata. Fantastičan roman. Sa nestrpljenjem očekujem novi roman Dejana Stojiljkovića.

02. februar 2010.

Snežana Mitrović

Mladi niški pisac je savremenoj knjževnoj sceni prezentovao nešto potpuno drugačije, pa me veliki uspeh ove knjige ne iznenađuje. On je u ovoj knjizi na najbolji mogući način oživeo duh starog Niša. To je ono što je na mene ostavilo najjači utisak. Pronašao je pravu meru u kombinovanju istorijskih činjenica i fikcije, horora, fantastike i misterije... Radnja je jako dinamična i filmična. Knjigu bukvalno nisam ispuštala iz ruku dok je nisam pročitala. I uživala sam u čitanju od prve do poslednje stranice. Preporučujem i prethodne knjige Dejana Stojiljkovića - Leva strana druma i Low life.

01. februar 2010.

Maja Mihajlović

Pažljivo odabrana i do detalja satkana priča, od istorijskih činjenica i elemenata fantastike. Oduševiće vas Stojiljkovićeva igra žanrovima i svakako neočekivani rasplet. Verujem da želi još štošta da nam ispriča o Nišu i nadam se da razmišlja o nastavku.

31. januar 2010.

Ksenija Nikolić

Najbolja knjiga srpskog autora u 2009. Fikcija i istorija, Nemci i Konstantin, četnici i partizani - sve u jednom. Knjiga koja je oduševila publiku, a kritičare podelila na za i protiv žanrovske književnosti. Nagrada Miloš Crnjanski za najbolji roman i najuži izbor za NIN-ovu nagradu!

05. januar 2010.

Tanja

Konačno možemo da čitamo i o srpskim mitovima. Odlična knjiga.

Od istog autora