Facebook Share Twitter Share

Pijev život

15%

10%

za 3

Cena: 999,01 din

Cena i do: 764,24 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Dobitnik Bukerove nagrade.

„Sjajna knjiga. Sveža, originalna, pametna, prepredena i prepuna očaravajuće učenosti.“ Margaret Atvud

Pi Patel, sin vlasnika zoološkog vrta, poseduje enciklopedijsko znanje o životinjama i veliki je zaljubljenik u priče. Piju je šesnaest godina kada njegova porodica kreće iz Indije u Kanadu na japanskom teretnom brodu, zajedno sa životinjama iz zoološkog vrta, u potrazi za boljim životom.

Brod tone. Pi je jedini čovek u čamcu za spasavanje, a društvo mu prave hijena, orangutan, povređena zebra i Ričard Parker, ogromni bengalski tigar. Uskoro će tigar eliminisati sve sem Pija, kome strah, znanje i lukavstvo omogućuju da preživi sa Ričardom Parkerom 227 dana na pučini Tihog okeana. Kada napokon stignu do obale Meksika, Ričard Parker beži u džunglu i više ga niko neće videti. Ljudi koji ispituju Pija ne žele da poveruju u njegovu priču i zahtevaju da im ispriča „istinu“. Posle višesatnog ispitivanja, Pi priča drugu verziju, mnogo manje fantastičnu, mnogo običniju – no je li ona tačnija?

„Magična priča, toliko razigrana, strašna i zapanjujuća da ćete poverovati kako je mašta prvi korak ka veri... Svaka stranica nudi ponešto od napetosti, ljudskosti, iznenađenja pa čak i ekstaze.“ The Times

„Blistava proza... Sadrži u sebi uzbuđenje, jedan od razloga zbog kojih čitamo romane: ne samo zbog odnosa i sukoba ljudskih naravi već zbog osećaja nepoznatog i jedva zamislivog.“ The Times Literary Supplement 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

26. avgust 2017.

416

Latinica

Mek

13x20 cm

A159272

9788652126354

Prosečna ocena

1

(1)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
1

22. avgust 2023.

Andrijana K.

Jako sam razočarana u ovo izdanje knjige. Knjiga je sjajna, nemojte da me shvatite pogrešno! Ono što me je razočaralo jeste izdavačev opis na zadnjoj stranici. Iako je film jako popularan, ja ga nikada nisam odgledala i samim tim imala sam priliku da ovu neverovatnu priču ispratim po prvi put. Nažalost, na zadnjoj stranici je neko imao potrebu da opiše sve najvažnije delove knjige. Pa ljudi, taj deo je namenjen da probudi u nama želju za tom knjigom, a ne da bude čitav njen siže. Obrt radnje (plot twist) sa 100 i neke stranice - na zadnjoj korici, rasplet cele situacije - na zadnjoj korici... Čitam i čitam i sve čekam da se dogodi nešto što pozadi ne piše, u neverici da bi izdavač imao takav propust. Ako još niste, ne čitajte opis izdavača, samo kupite knjigu i uživajte. Ako jeste, verovatno ćete svakako uživati u knjizi, a za to što već znate sva važna dešavanja (uključujući i kako se priča završava), zahvalite se izdavaču!