Facebook Share Twitter Share

Marija Antoaneta: Životni put

Antonija Frejzer

Izdavač: Laguna

Cena: 949,50 din

Na korak ste od kupovine elektronskog izdanja knjige koju ste izabrali. Ukoliko ste korisnik Eden Books aplikacije, prijavite se sa svojim podacima, a ukoliko niste, instalirajte je na svom iOS ili Android uređaju, jednostavno se registrujte i potom kupujte knjige veoma jednostavno, po cenama 50% nižim u odnosu na štampana izdanja.


949.5 din.

„Dirljiv i psihološki uverljiv portret.“
Wall Street Journal

Dramatična životna priča Marije Antoanete neprekidno izaziva oprečna osećanja. Mnogi joj pripisuju da je ekstravagancijom i frivolnim ponašanjem, ravnodušna prema patnjama naroda, doprinela rušenju francuske monarhije. Drugi su podjednako strastveni u kraljičinoj odbrani: za njih je ona bila žrtva mržnje prema ženama.

Antonija Frejzer analizira njen uticaj na Luja XVI, optužbe i seksualne klevete kojima su je obasipali, njen pokroviteljski odnos prema umetnosti, utamničenje, pretnje smrću, tračeve o njenim lezbijskim vezama, suđenje i njeno pogubljenje na giljotini 1793. Autorka slika raskošan i očaravajući portret jedne od najčuvenijih žena u istoriji Evrope, pobuđujući saosećanje i uvažavanje za svaki aspekt lika kraljice, uvlačeći čitaoce ne samo u priču o sazrevanju jedne dražesne žene, već i o raspletu jedne ere.

„Impresivno... Versajski dvor je oživeo.“
Washington Post

„Frejzerova je rešila da spase Mariju Antoanetu senke giljotine, i to čini sa izuzetnim uspehom.“
Times

„Ovom izvanrednom knjigom autorka je pomogla da se donekle raskrinka dvesta godina stara kleveta i zlehudu kraljicu pretvorila je u ljudsko biće.“
Sunday Tribune

„Fascinantan i iskren prikaz života jedne slabo obrazovane devojke koja izrasta u veličanstvenu i hrabru ženu.“
Woman’s Journal
 

nav-id:

Kategorija:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A272035

Knjige

978-86-521-4816-5

576

Latinica

Mek

13x20 cm